Влекач със спукана рама бе спрян от движение след проверка на АМ "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:57 / 12.02.2013
2199
Влекач с ремарке, със спукана рама, бе спрян от движение след проверка на АМ"Тракия". Това съобщи инспектор Радослав Начев, началник на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив. 20-тонният камион, с пернишка регистрация, се е движел със заварявана рама, което е изключително опасно освен за него и за останалите участници в движението, поясни инспектор Начев. Заловен е и един шофьор на автобус, който е управлявал със съставен му акт за нарушения.

Проверяващите са констатирали най-вече техническа неизправност на превозните средства и не носене на съпроводителни документи за товарите. 

Специализираната операция за контрол над товарните автомобили и автобусите се проведе на 107-я км от магистралата, край Пловдив, в участъка на бившето аварийно летище. Тя е заложена в плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL за тази година и ще продължи до 17 февруари в цяла Европа. 

Проверяват се товарни автомобили и автобуси, тъй като при тях загубите при настъпило пътно-транспортно произшествие са много по-големи, коментира Начев. Проверките се осъществяват с конуси на 4 пункта. В тях освен КАТ и ДАИ, участват и Агенцията по безопасност на храните, криминална и икономическа полиция, специализираните полицейски сили с куче за откриване на наркотични вещества. Нарушения по тази линия не са открити, каза Начев. 

В края на деня ще бъде представена обобщена информация за броя на проверените превозни средства и констатираните нарушения.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).