Вижте къде е най-скъпият магазин за хранителни стоки в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:34 / 02.07.2021
43703
Оказва се, че две кафета и един хляб могат да струват 10 лв. Това се случва в павилиона в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

32-годишен алжирец, който е там повече от година, решава да направи скрита камера, за да покаже нередностите при пазаруване от единствения магазин.

Центърът в Бусманци е от затворен тип, затова няма как хората вътре да излизат навън да си пазаруват, откъдето пожелаят. Заради пандемията свижданията са забранени, така че не могат да разчитат и на близки да им се внесе храна.

Освен хляб за 5 лв., там се продават и акцизни стоки - цигари между 7-8 лв. за кутия сравнително популярни марки.

Плащанията може да се правят и с евро, но касови бележки не се издават. Общо взето надценката на различните видове стоки варира, като при киселото мляко достига до около 400 процента.

За сравнение - цената на един хляб от същия вид в търговската мрежа е малко под 2 лв. Според закона цените на цигарите са фиксирани, защото са акцизна стока, следователно не би трябвало да се продават на по-високи или по-ниски стойности.

Хората твърдят, че кофичка кисело мляко от 400 грама се търгува на 4 лв. Шампоан за коса може да се закупи на 45 лв. На същата цена излиза и килограм течен шоколад. Изключително завишена цена има и килограм захар във въпросния павилион. Килограмът излиза 20 лв., но се продавало на пластмасови чаши по 4 лв., твърдят още чужденците. По 2 лева за бройка се продават домати, краставици и лук. Хората от центъра са подали жалби до властите, съобщи БНТ.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).