Виждаме в интернет дългове към бюджета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:38 / 07.01.2013
2449
Фирмите и гражданите може да проверяват по интернет какви са задълженията им към хазната. Всеки данъкоплатец има данъчноосигурителна сметка в Националната агенция за приходи. В нея се отразяват всички задължения към държавния бюджет и постъпилите плащания. Хората и фирмите вече имат безплатен достъп до информацията от тази сметка. За да получите достъп обаче, трябва да отидете в офиса на НАП по постоянен адрес или по регистрация на фирмата и срещу лична карта да вземете персонален идентификационен код (ПИК). С този код хората и фирмите имат достъп до своята данъчноосигурителна сметка и може по интернет да проверяват задълженията си. Целта на кода е никой друг да няма достъп до информацията за вашите данъци.

От утре в интернет вече ще може да се виждат и направените плащания към бюджета през 2013 г. През първите дни на новата година в системата можеше да се видят само старите задължения от минали години, тъй като НАП правеше своето годишно приключване. Затова, ако фирма е платила заплати и осигуровки на 3 януари, това не можеше да се види веднага по интернет. От утре всяко плащане за ДДС или за осигуровки например ще се отразява автоматично и в данъчноосигурителната сметка.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).