"Винпром" Пещера събра стотици гости на 5000 дка лозя на Трифон Зарезан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 01.02.2013
3861
"Винпром" Пещера, лидерът-производител на вина и високоалкохолни напитки, събра стотици гости на 5000 дка лозя. За петнадесета поредна година най-големият производител на вина и ракии у нас посрещна празника на Трифон Зарезан рано при изгрев слънце. Пренасяйки обичаите на церемонията в днешни дни, компанията събра стотици местни лозари и винари, представители на най-големите браншови организации, кметове, общественици и жители на градовете Пловдив, Пещера, Съединение и село Найден Герово. 

Именно в тези региони "Винпром" Пещера от години инвестира усилено в изграждането на своите производствени бази и развитието на своите лозови масиви, с което допринася за подобряването на стандарта на живот и облагородяването на местностите, осигурявайки работа на хиляди жители. 

Село Найден Герово, област Пловдив, бе тазгодишната локация за извършване на мащабното ритуално зарязване на лозята в чест на Св. Трифон - покровителя на лозарите и винарите. Именно в лозята от този регион се отглеждат повече от 5000 дка червени и бели сортове грозде, а над 36 хиляди тона се преработват и влагат в гроздовата продукция на лидера в сектора. 

След успешната гроздоберна кампания през 2012 г. "Винпром" Пещера събра над 800 тона само от сортовете кабернe фран и сира, които зреят в лозята край Найден Герово.

Първокачествената реколта бе вложена в производството на нови два сорта от серията Domaine Peshtera, които компанията избра да пусне на пазара в началото на месеца на виното и любовта. По време на ритуалната церемония по зарязване на гроздето изпълнителният директор на компанията Иван Папазов символично поля лозята с новата реколта Domaine Peshtera Cabernet Franc, нарече ги за плодородие и си пожела с разширяването на виненото си портфолио, компанията да продължи да надгражда своите успехи с всяка следваща година. 

"Винпром" Пещера от години развива своите лозови масиви в региона на Найден Герово, избран сред редица замервания и проучвания, поради благоприятните условия и спецификациите на тероара за отлично зреене на червените сортове каберне совиньон, каберне фран, сира, мавруд, мерло и белите шардоне, мускат, совиньон блан, тамянка и просеко.

Това са само част от всички първокласни червени и бели сортове грозде, които стотици специалисти на компанията отглеждат на общо 15 000 дка из цялата страна, с което "Винпром" Пещера е известен като най-големият собственик на лозови насаждания в България.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
14.02.2013 С вино, кебапчета и танци отбелязаха Деня на етническата толерантност в
Пловдив
14.02.2013 Областният награди победителите в конкурс за най-добро домашно вино
14.02.2013 Хората от третата възраст в "Северен" празнуваха Трифон Зарезан
14.02.2013 Трифон Зарезан срещу Свети Валентин - какво ще празнувате днес?
14.02.2013 Поредица от събития в Пловдив за Деня на влюбените
14.02.2013 ГЕРБ Пловдив-град с многобройни инициативи за празника на любовта и виното
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).