Вицепрезидентът ще участва в отбелязването на 20-годишнината от създаването на мрежата "Натура 2000"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 06.06.2012
1459
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в програмата за отбелязването на 20-годишнината от създаването на мрежата от защитени територии "Натура 2000" и старта на програмата на Европейската комисия за финансиране в областта на околната среда LIFE. Събитието е в 11.00 ч., в националния парк "Централен Балкан", гр. Калофер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

В 13.30 часа вицепрезидентът ще открие еко-пътека в местността "Бяла Река". Маргарита Попова ще посети местна розоварна в с. Търничени, където ще се запознае с процеса на производство на световноизвестното българко розово масло и розова вода. 

В програмата на честванията ще се включат министърът на околната среда и водите Нона Караджова, генералният директор на ГД "Околна среда" в Европейската комисия Карл Фалкенберг, заместник-министри, областни управители, кметове на общини, експерти на Европейската комисия и други.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бизнесмен: Досега такова забавяне не е имало, данъците се трупат,...
Ето кои пенсии ще се вдигнат с 11 процента
Петимата българи, източили над 50 млн. паунда от британската соци...
ЦИК поряза ПП-ДБ за подигравателните билбордове
Ето как да гласувате, ако сте без валидна лична карта
Проф. Рачев предупреди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).