Вдигат глобите за небрежни лекари?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
10:53 / 10.12.2012
2432
Здравният министър Десислава Атанасова се закани да вдигне глобите за небрежни лекари. В момента санкцията е от 100 до 600 лева.

В болница в България в 21 век да не бъде приет пациент и той да почине пред вратите й е недопустимо, обяви тя в студиото на БНТ. Ще настоявам глобите да са по-строги, заяви здравният министър. В същото време призна, че само с административни актове промяна няма да се постигне.

На въпрос дали е доволна от бюджета за 2013 година, тя заяви, че това е най-големият получаван до сега. Ще бъде гарантирано финансирането на всички дейности, които остава в министерството като Фонда за лечение на СПИН, Фонда за лечение на деца и др.

Атанасова се съгласи с оценката на финансовия министър Симеон Дянков, че здравната система е нереформирана и в нея парите потъват. Едва ли има някой, който да го отрече нуждата от реформа, поясни тя.

"Трябва да се изяснят много неща - като това дали Националната здравна карта да е задължителна, дали здравните заведения трябва да се търговски дружества и редица други въпроси. Но това не може да бъде решено до края на този мандат. Когато заех поста като здравен министър заявих, че моят приоритет е Спешната помощ и възнагражденията. Парите от 1 юни са увеличени с 17%, знам, че това не са много средства, но това са възможностите на този бюджет. Друг мой приоритет бе защитата на лекарите и закона мина на първо четене", обясни тя. В заключение министърът призова лекарския съюз да подпишат Националният рамков договор.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Четирима са пострадали след челен удар между бус и тир
COVID-19 има нов вариант, вижте симптомите на FLiRT
България засилва връзките си с българската общност в Косово
Горанов: Имам лоша оценка от САЩ и трябва да си извървя пътя
Бойко Борисов: Положих всички усилия да не отидем на избори
Имат ли право непълнолетните да работят по време на лятната вакан...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).