ВМРО: Не се заигравайте с Трети март! Фили и фоби, копейки и грантаджии, Вие сте позор!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:45 / 02.03.2022
1812
"Фили и фоби, копейки и грантаджии, Вие сте позор! Водете позорните си предателски чуждестранни битки другаде! България над всичко!", се посочва в позиция на ВМРО, изпратена до Varna24.bg

"Повод за позицията на ВМРО са надигналите се гласове за отмяна на националния празник на България. Разбира се тези гласове са солидно подхранени от различни чужди интереси и центрове на влияние, които от десетилетия целят подмяната на българската история. А всъщност споровете около 3 март не са нищо повече от синдром на липсата на национална памет.

В исторически план Санстефанска България е базирана на идеята всички българи от българското землище - Вардарска Македония, Егейска Македония, Западна Тракия, Одринска Тракия, Северна Добруджа, Западните покрайнини и част от Поморавието, да бъдат събрани заедно, в общи граници. И това е постигнато в почти пълна цялост след Цариградската конференция от 1876 г. Санстефанският мирен договор е подписан на 3 март 1878 г.

Това е последният международен договор, който обединява, а не разделя българите и не разкъсва земите ни. Който събира един народ на една земя, а не отделя майки от децата им, не разделя семейства с граници. Не къса жива плът от землището на България. Наричайте го както искате, но 3 март не е ден за честване на руското величие, а за честване на надеждата за възстановяването на единната свободна българска нация.

3-ти март е ден, който следва да обединява хора от различни националности, включително братските нам украински и руски народи, които в хода на историята са били неведнъж рамо до рамо в битките за отстояване на нашата свобода. И докато глупостта и истерията диктуват решенията на нашите политици, ние от ВМРО не приемаме този акт на посегателство върху историята.

Отказът от почитане на националния ни празник е директно неуважение към предците ни, дали живота си и положили костите си за възстановяването на българската държава. Отказ от национална идентичност. Отказ от българския национален идеал!

Да бъде повдигана темата за забрана на този ден като официален празник не е "модерно“ и "готино“. Комунистическо е! Защото този празник е бил забранен единствено от комунистическия режим след 1946 г., когато е обявен за "опасна част от великобългарския шовинизъм“. Словосъчетание, което е в опасна близост с днешната риторика на "демократичните“ говорители по темата. Това не е "отвратителен национален комплекс на снишаване“. Нито е "липса на себеуважение и уважение към историята ни“. Това е тържеството на един горд народ, който за първи път след 500 години турско робство усеща своята национална идентичност и цялост. За съжаление - само за няколко месеца, до Берлинския договор (юли 1878 г.), който разбива мечтата за обединение на българския народ.

А да Ви напомним ли, господа неолиберали, че именно забранилата честването комунистическа власт беше същата тази, която щеше да направи анексия на България през 70-те години на миналия век, като 16-а република на СССР? Защото явно и тази част от историята са Ви платили да забравите. Или не? Платили са Ви да прокламирате пълното обезличаване на националната идентичност на българите! Или негласното присъединяване на България като фантомна република на САЩ?

Оставете Трети март на българите с памет и спрете да политизирате историята и да търгувате с България! България не се продава!", се посочва в позицията до медията ни.

Виж коментарите (1)

Още по темата (68):
08.03.2022 Стана ясно кой е човекът, опетнил знамето на ЕС на Шипка
08.03.2022 Петър Стоянов: Почувствах се не само обиден, но и унизен от това, което се случи на 3 март
08.03.2022 Президентът няма да иска оставки заради замерянето на Кирил Петков със снежни топки
06.03.2022 НСО с позиция: Противопоставяме се на всички опити службата да бъде обвързвана с партийни интереси
05.03.2022 Адвокат Кръстев: Лекетата от "Израждане" са готови и майките си да продадат
04.03.2022 Борисов: Стана ми криво, като гледах как целят Кирил Петков със снежни
топки
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).