В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
15:35 / 06.09.2012
2953
Признанието за страната ни от класацията на Световния икономически форум ще доведе повече външни инвеститори. България вече не е страна сравнявана с Румъния, а страна от Западна Европа". Това заяви в интервю за предаването "Здравей, България" по Нова телевизия министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

"В началото на ноември очакваме цените на горивата да мръднат надолу. Ако горивата в ЕС са поскъпнали с 6%, то в страната ни са с 5,7%, разликата е много малка, движим се близо до цените в ЕС. Надявам се тенденцията за поевтиняване на петрола да продължи. Ако развием находища на газ в страната ни, не трябва да очакваме, че горивата ще поевтинеят страшно много", каза още Добрев.

Според него в България е несправедливо да има същия акциз както в други страни от Европа, които имат по-високи доходи, ако го намалим - цените ще паднат с 30 стотинки.

"Няма да има нова газова криза в страната ни", категоричен бе министърът на икономиката.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Дамите в селското стопанство: Проф. д-р Виолета Божанова
Свлачища са активирани в прохода "Шипка" след бурята
Първи подробности за ужасяващото убийство на жена в Разлог
Митрополит Николай е в Дубай, ще отслужи историческа литургия
Познаха! Градушка удари и в Бургаско!
Николай Марков: Срам ме е, че съм българин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).