В Народното събрание създадоха временни комисии по правни въпроси и бюджет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:03 / 29.10.2014
3411
Първото редовно пленарно заседание на 43-тия парламент започна в 9.00 часа. То започна с полагането на клетва на народния представител Добрин Данев от БСП, който замества друг депутат от БСП от 19 многомандатен избирателен район - Русе.

Временна комисия по правни въпроси и временна комисия по бюджет и финанси бяха създадени в 43-ото Народно събрание в началото на първия редовен пленарен ден. И двете временни комисии ще имат по 20 членове от осемте парламентарни сили - 7 от ГЕРБ, 3 от БСП, 3 от ДПС, 2 от Реформаторския блок, 2 от Патриотичния фронт, 1 от ББЦ, 1 от "Атака" и 1 от АБВ.

Данаил Кирилов от ГЕРБ ще бъде председател на правната комисия, а Димитър Лазаров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов, Алтимир Адамов, Свилен Иванов и Добромир Проданов са останалите членове. БСП ще бъдат представени от Мая Манолова, Чавдар Георгиев и Филип Попов, а ДПС от Четин Казак, Митхат Метин и Хамид Хамид. Димитър Делчев и Петър Славов ще представят Реформаторския блок, Христиан Митев и Емил Димитров - Патриотичния фронт, Явор Хайтов - Български демократичен център, Явор Нотев от "Атака" и Кирил Цочев от АБВ.

Менда Стоянова ще бъде председател, а Ивайло Московски, Димитър Главчев, Владислав Николов, Делян Добрев, Лиляна Павлова и Диана Йорданова са останалите членове на ГЕРБ в бюджетната комисия. Румен Гечев, Петър Кънев и Георги Търновалийски ще бъдат представителите на БСП, а от ДПС в бюджетната комисия ще влязат Алиосман Имамов, Йордан Цонев и Петър Чобанов. Членове на комисията са още Димитър Танев и Корман Исмаилов (Реформаторски блок), Валери Симеонов и Емил Димитров (Патриотичен фронт), Георги Ковачев (БДЦ), Николай Александров (Атака) и Ивайло Калфин (АБВ).

Временната правна комисия ще се занимава най-вече с изготвянето на нов правилник за работа на Народното събрание и ще функционира до създаването на постоянна комисия по правни въпроси. На временната бюджетна комисия пък ще бъде възложено изготвянето на доклад върху доклада на БНБ за събитията около КТБ, както и разглеждане на подготвената от служебното правителство актуализация на бюджета за 2014 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Млад родопчанин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Mъжът, който намери Сашко: Бяхме ли се забавили 5 минути, щяхме д...
Ето какъв е трафикът по границите ни
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).