Учителите ще получат 13-та заплата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
13:19 / 19.12.2009
3429
Единствените работещи в публичния сектор, които ще получат 13-та заплата, са учителите. Това каза пред журналисти министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Той добави, че получаването на 13-та заплата от учителите е било договорено преди няколко дни с министъра на финансите Симеон Дянков. За тази цел са изпратени писма до кметовете и до директорите на училищата.

Тези 13-ти заплати са в резултат на делегираните бюджети на училищата, каза министър Игнатов. По думите му учителите наистина заслужават 13-та заплата, защото това са хората, които са толкова всеотдайни и изграждат една нова България. Затова получаването на една 13-та заплата е най-малкото, което може да се направи за учителите, посочи той.

Средната брутна учителска заплата към момента е около 700 лева, но има тенденция към повишаване, съобщи образователният министър. Той отбеляза, че в условията на криза образованието получи най-добрия бюджет за 2010 г., благодарение на усилията на Йорданка Фандъкова, която беше министър на образованието по това време. Образованието е сферата, която получи два пъти повече средства от силовите министерства, каза Сергей Игнатов, цитиран от БТА.

Източник: bTV


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо
Свлачище на Прохода на Републиката затруднява движението
Дори опитен шофьор, може да пропусне този специфичен звук
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).