Учениците ще почиват по-малко през 2010-а

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:41 / 08.01.2010
2528
С един ден по-малко ще почиват учениците през учебната 2010 година. Това заяви министърът на образованието Сергей Игнатов. Разликата идва от априлската ваканция, която ще е по-къса с ден в сравнение с миналата година. Предстоящата срочна ваканция ще е от 29-ти до 31-ви януари, което означава, че до 28-ми всички оценки трябва да бъдат оформени.

Следващата ваканция, а именно великденската и пролетната, ще се обединят в една и учениците ще почиват от 1-ви до 11-ти април. Това важи за учащите от 1 до 11 клас, заяви Милка Коджабашиева - заместник-министър в Министерството на образованието, младежта и науката. За 12-ти клас е малко по-малка - от 1-ви до 6-ти, с оглед необходимостта за усвояване на учебното съдържание  и предстоящите зрелостни изпити, обясни тя. 

За първи път тази година дните за държавните зрелостни изпити ще са неучебни. На 14-ти май е държавният зрелостен изпит по български език и литература. На 17-ти май е вторият задължителен държавен зрелостен изпит. И след това, вече знаете, се подреждат в следващите дни, за да може да проведем и другите, които са пожелание, уточни Коджабашиева.

Източник: Дарик

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).