Тотална проверка на всички болници в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:46 / 30.07.2012
1464
Правим тотална проверка на всички болници в страната, без избирателност, съобщи вчера шефът на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков.

През миналата седмица излязоха докладите на 83 болници, проверени през юни. Очаква се да излязат още толкова, каза Цеков. "Имаме вече първите констатации и знаем как стоят нещата в лечебните заведения. Всъщност това беше и целта на тези проверки - да видим в реално време какво ще ни покаже моментната снимка", обясни шефът на касата.

Проверките обхващат дейността на лечебното заведение към момента - колко пациента е приело днес, колко е изписало, изпълнени ли са алгоритмите по клиничните пътеки, описани ли са използваните медикаменти, дали са готови епикризите на изписаните пациенти и дали са нанесени необходимите изследвания в историята на заболяването.

"В голяма част от случаите лечебните заведения са изрядни, стремят се да спазват правилата, което е добре. Има и такива, в които има пропуски. При контрола именно това е нашата цел - да намерим местата, където има такива пропуски и да окажем помощ на съответния ръководител, за да има той мотив и да изисква от подчинените си да спазват правилата", обясни Цеков.

От всички 83 проверени се оказва, че само три болници са без нито едно нарушение. Това са многопрофилните болници в Смолян и в Шумен, където е и третият отличник - онкологията.

Сгафилите болници са отнесли общо глоби за 405 429 лв.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
На тази дата през 2024 година местим стрелките с един час назад
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).