Томислав Дончев: Тази власт оглуша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:33 / 30.03.2022
1038
От ПГ на ГЕРБ-СДС предложиха да бъде създадена Временна комисия за меморандума с британо-американския фонд.

Според председателя на групата Десислава Атанасова този меморандум е предизвикал много въпроси, а все още Народното събрание няма яснота каква е целта му. Статия за Capital Management излезе вече и в световните медии.

Депутатите обаче отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС. А опозицията даде брифинг по темата.

"Всички слухове за даването на държавна земя до мини "Марица Изток“ се чуват от кръгове, близки до управляващите“, отбеляза Делян Добрев.

Той изтъкна, че подписването на меморандум от страна на енергийния министър в присъствието на премиера "засилва съмненията, че става дума за далавера“.

Томислав Дончев заяви, че "въпросните батерии“, които правителството повтаря като мантра, ще бъдат купени в режим на дискриминационна доставка спрямо държавата ни - с 375 милиона финансови корекции. "Това е в нарушение и на Закона за обществените поръчки, и на европейските законови директиви“, каза Дончев.

"В началото на мандата си това правителство дойде с намеренията за "почтеност, прозрачност и парламентаризъм“. Три месеца след началото такова нещо няма. Тази власт оглуша. Тя е глуха. Тя не чува нищо освен собствената си пропаганда. А най-лошото в този занаят освен да паднеш жертва на нечия чужда пропаганда, е да станеш жертва на собствената си пропаганда“, категоричен бе Томислав Дончев.

"Ние няма да сезираме прокуратурата, защото към момента имаме само съмнения, не доказателства. През последните години обаче имаше анкетни комисии, които събират доказателства и изпращат доклад до прокуратурата. Ето затова днес не бе гласувано създаването на такава анкетна комисия“, обясни Делян Добрев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).