Тодоров: Да се води борба с комунизма е архаично

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:09 / 11.06.2021
1365
Предсрочните избори ще довършат нещо недовършено от вота на 4 април. Надявам се кампанията да премине с дебат по важните за обществото теми. Това заяви пред БНТ политологът проф. Антоний Тодоров по повод официалния старт на предизборната кампания.  

"От 89-а година имаме едно ново поколение, и не трябва да му припомняме непрекъснато какво е било преди това. Това поколение съди за демокрацията по своите собствени критерии. И ако някой днес води борба с комунизма, това е архаично".

"Какво значи да спечелиш изборите, ако не можеш да формираш правителство и да управляваш? Това означава че не си ги спечелил и това ще бъде ориентацията сега на обществото за успешно представяне на партиите, посочи политологът. Според него избирателната система е важна, но тя е просто инструментът. От една избирателна система трябва да искаме да отговори на две очаквания: първо повечето от политическите тенденции в обществото да бъдат представени в парламента. Второ - да може да се състави правителство, което да работи."

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).