Тежка катастрофа на АМ "Тракия" отне живота на 68-годишен мъж от Карловско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:57 / 12.06.2021
5075
Мъж е починал, а жена е ранена при тежка катастрофа на АМ "Тракия", съобщават от ОДМВР-Пазарджик.

Наложи се екипите на пътна полиция да преустановят временно движението в едното платно на аутобана в рамките на около три часа.

Сигнал за пътния инцидент е получен около 02.40ч. на телефон 112 в ОДМВР-Пазарджик. Незабавно към мястото са насочени автопатрули на сектор "Пътна полиция", които обслужват автомагистралата, екипи на пожарната и спешна помощ.

Пристигайки на мястото униформените установили, че инцидентът е станал в района на 87-ми километър в платното в посока за Бургас.

35-годишен водач от гр.Средец пътувал със свои близки в лек автомобил "Фолксваген“. Той предприел маневра за изпреварване на друг лек автомобил "Мазда“, управляван от 52-годишен жител на Кричим. По време на изпреварването се ударил челно в движещият се в насреща в скоростната лента "Опел“, управляван от 68-годишен мъж от карловското село Ведраре.

В резултат на удара водачът движещ се в насрещното движение е починал на място. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в областната болница.

Пострадала е 57-годишна жена возеща се във "Фолксваген“-а. Тя е откарана от екип на спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик и е настанена за лечение с различни травми и наранявания.

За извършване на дейности по разследването на инцидента се наложило цялостно затваряне на платното по посока за Бургас в рамките на около три часа.

На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).