Таксиджия причини нещо много неприятно на мъж и жена пред "Кауфланд"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:22 / 31.05.2021
6451
Окръжен съд – Русе потвърди присъда на Районния съд, с която Г. К. е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание "глоба“ в размер на 1500 лв. за това, че по хулигански подбуди причинил леки телесни повреди на две лица.

Подсъдимият е български гражданин, неженен, неосъждан. Работел като водач на таксиметров автомобил. На 17.12.2017 г. бил паркирал таксито пред магазин "Кауфланд 1". Около 16.00 ч. получил заявка от клиент и потеглил. Пътят му преминавал пред централния вход на магазина, от който в същото време излезали Т. Т. и А. К., които носели чанти с покупки. Свидетелите тръгнали да пресичат пътното платно по пешеходна пътека, тип "зебра", намираща се пред входа на хипермаркета. Подсъдимият не спрял, за да ги пропусне и преминал много близо до тях. А. К. се стреснала, а Т. Т. на висок глас изразил възмущението си от поведението на шофьора.

Последното ядосало подсъдимия, той спрял автомобила, върнал го на заден ход към свидетелите, отворил предния ляв прозорец и когато двамата се навели към прозореца, за да потърсят обяснение за случилото се, той ги напръскал с лютив спрей в лицата. Лютивият дим причинил силни болки на пострадалите и довел до временно нарушение на зрението им. Подсъдимият безмълвно се отдалечил с автомобила си.

Окръжен съд – Русе счете, че вътрешното убеждение на Районния съд по фактите е формирано на основата на правилен анализ на събраните по делото доказателствени материали, като са положени необходимите усилия за изясняване на обективната истина по делото.

Според въззивната инстанция несъстоятелни са доводите на защитата за наличие на "личен мотив“, както и това, че "агресивното поведение“ на пострадалия е предизвикало "защитна реакция“ от подсъдимия. Нещо повече, поначало наличието на личен мотив, какъвто в случая категорично не се разкрива, доколкото страните не са се познавали, не е несъвместим с хулиганските мотиви.

Съдът е отчел инцидентния характер на проявата и формата на вина – внезапен, пряк умисъл, в един много кратък времеви период като смекчаващи отговорността обстоятелства, а като отегчаващо - извършването на престъплението по начин, с който биха могли да бъдат засегнати живота и здравето на множество хора.

Решението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава присъдата на Районния съд, е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).