Таксиджиите излизат на национален протест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:13 / 22.03.2012
3388
Днес ще се проведе протестно шествие на таксиметровите превозвачи в София. Пловдивските таксиметрови шофьори също се включват в националния протест . Сборният пункт е до Мебелна къща. За 11 е насрочен протест на таксита пред храма "Св. Александър Невски" в столицата. Организаторите настояват за увеличаване на минималната възраст на автомобилите, въвеждане на минимум за тарифите и промяна в системата за контрол върху таксиметровите превози.

Председателят на транспортния синдикат "Авто-94" Димчо Иванов припомня, че в Закона за автомобилните превози има два възрастови прага за таксиметровите автомобили, пет, за да се регистрират като такива и за експлоатация на автомобила до 10 години. Протестиращите ще настояват да се премахнат тези изисквания. Те искат горната граница да се вдигне минимум на 15 години без да има долна граница.

Протестиращите настояват още да отпадне контрола на ИА "Автомобилна администрация" при таксиметровите автомобили и тя да се извършва само от служители на КАТ "Пътна полиция". Според тях не е необходимо експерти на Агенцията да проверяват за техническата изправност на автомобили при това, че има пунктове, които проверяват състоянието на автомобилите.

ИА "Автомобилна администрация" получава 20% от глобите, които отиват за тяхното материално стимулиране. Това е конфликт на интереси. Тези хора правят всичко възможно да пишат колкото се може повече актове за несъществуващи нарушения и ако премиерът не ни приеме, почваме протести в цялата страна, обявиха тексиметровите шофьори.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).