Тафров: Няма поводи за притеснение, че Русия ни обяви за неприятелска държава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:42 / 08.03.2022
1530
Ако НАТО затвори военновъздушното пространство на Украйна, това значи, че може да превърне конфликта в европейски и в световен. НАТО не може да изпълни молбата на Володимир Зеленски. Toва заяви пред БНТ дипломатът Стефан Тафров.

По думите му не са изпълними условията за прекратяване на огъня, а именно Украйна да промени конституцията и да се впише, че е неутрална държава, да признае присъединяването на Крим към Русия, както и независимостта на двете сепаратистки републики в Донбас.

Според Тафров има плаха надежда, че в 9 часа българско време ще влязат в сила зелените коридори за евакуация. Преговорите продължават и това е добре, но ако не произведат минимален резултат в хуманитарен план, те губят своя смисъл, защото служат за фасада за избиване на мирни украинци от страна на Русия, посочи дипломатът.

Преговорите, които се водят в Беларус, са на сравнително ниско равнище от руска страна, каза Тафров. Участието на руския външен министър Сергей Лавров е стъпка в правилната посока, но не може да се говори за някакви ангажименти от украинска страна, докато няма спиране на огъня или изтегляне на войските на агресора от украинска територия, коментира дипломатът.

Той увери, че няма поводи за притеснение, че Русия ни е обявила за неприятелска държава.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).