Съдът отказа да регистрира партията на Слави!

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (8)
16:00 / 06.12.2019
5478
Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия "Няма такава държава“. Мотивът на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова е, че "Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката.

Според съдебния състав представеното графично изображение не само не разколебава, а засилва формирания по-горе извод, че "интегрираните цветове бяло, зелено, червено“ биха могли да внушават за използване на знамето на Републиката.

Относно името на партията съдът приема, че "изразът "няма такава/няма такъв …“ би могъл да е противен на добрите нрави, само когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а състоянието на държавата, изразът се явява по-скоро оценка, а не обида.

Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в седемдневен срок от връчване на препис.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).