Студентите продължават с окупацията и протестните действия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:06 / 13.11.2013
2466
Протестиращите студенти в Софийския университет взеха решение да продължат окупацията на висшето училище, но ще допуснат в него администрацията. Това студентите съобщиха на страницата на "Ранобудните студенти" във "Фейсбук".

Във вторник през деня студентите обмисляха дали да не прекратят окупацията и да пренесат протестите си пред народното събрание, но след като при протеста пред парламента се стигна до ексцесии и имаше бити и арестувани хора, е взето решение окупацията и протестните действия да продължат.

Самият протест във вторник започна още преди 10 часа, малко преди извънредното заседание на Народното събрание и продължи до след полунощ. Протестиращите направиха опит да блокират депутатите в парламента, но следобед полицията и жандармерията изтласкаха хората и успяха да осигурят свободен излаз за народните представители. Имаше сблъсъци между протестиращите и полицията и ранени хора.

В тъмните часове протестиращите успяха да премахнат металните заграждения пред парламента и полицаите направиха жива верига, за да охраняват сградата. Отново се стигна до сблъсъци.

МВР съобщава, че общо 12 души са арестувани - главно за неизпълнение на полицейски разпореждания и дребно хулиганство. Арестуван е и човек, обявен за общонационално издирване, заради палене на билбордове в столицата.

Антиправителствените протести в София се отразяват широко от световните медии, които пишат, че българите са казали "Стига" на 24 години фалшива демокрация и на проточилия се безкрайно преход.


Виж коментарите (2)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Забраняват вноса на автомобили втора ръка?
Тръгва делото срещу Васил Божков
Бедствено положение в Нова Загора
Опасно време ни очаква днес
Мощна градушка удари част от Южна България, изпочупени са стъкла ...
Буря връхлетя Банско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).