Става все по-горещо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:17 / 24.05.2022
2603
След обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, по-значителни ще са в Югозападна и Североизточна България. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по Черноморието между 17° и 21°, в София - около 27°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

През нощта над Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Над централните и източните райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места все още ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Утре ще е преобладава слънчево време.

Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб вятър, от юг-югоизток, в Северозападна България – от североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски в източните райони, в София - около 29°. 

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието времето ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).