Собственик на бензиностанция: Законът строго забранява пълненето на гориво в туби и цистерни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:05 / 04.03.2022
14555
"В рамките на три дни необичайно много и рязко се вдигнаха цените на горивата на международните пазари – в рамките на 250-260 долара на тон, което около 0,35-0,37 лв. на литър. Това е много рядко срещано явление, породено от рязкото търсене на нефтопродукти“, коментира Димитър Хаджитодоров, собственик на бензиностанция.

"При едно повишаване на търсенето е нормално цената да бъде рязко нагоре. В същия момент нашите вносители много трудно реагираха на това рязко повишаване, защото реално вносителят работи на много малка надценка. И когато се получи този рязък скок, те не могат да си позволят да продават на загуба горивата, които имат в момента, защото със същите пари не могат да заредят нови горива“, обясни Хаджитодоров пред bTV.

"В рамките на 0,20 лв. е максималното увеличение. Някои колеги злоупотребиха с цени над 3 лв., което не е реалистично. Цената на едро в момента е около 2,55 лв. С надценката от 0,20 лв. нормалната цена е 2,80 лв.“, допълни той.

Димитър Хаджитодоров уточни, че законът строго забранява пълненето на гориво в туби и цистерни, на каквото станахме свидетели. Той си обяснява случващото се някои бензиностанции в тази връзка с липса на контрол.

Собственикът на бензиностанция успокои, че горива има и хората трябва да са спокойни.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).