Синът на Станко Тодоров: Живков никога не би допуснал грешката на Борисов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:49 / 13.09.2021
9324
Той е синът на най-дълго заемалия поста министър-председател в българската история. Станко Тодоров е вторият мъж в държавата след Тодор Живков. Към днешна дата все още е най-дълго заемалия поста министър-председател, като побеждава Бойко Борисов с малко повече от 20 дни. За предателствата в политиката - за етапите в управлението на Тодор Живков и за бъдещето пред страната ни - говорим с Калин Тодоров - сина на Станко Тодоров. 

"Баща ми бе лоялен, нашето семейство живееше скромно в сравнение с Людмила Живкова, с Иван Славков - изглеждахме по друг начин, това според Живков изглеждаше като флирт с народа", разказа Калин Тодоров пред БНТ.

"Според него Тодор Живков бил доста хитър човек, който никога не унищожавал докрай враговете си. Той никога не би допуснал грешката на Борисов да унищожи Цветанов, за да не си създава изкуствени врагове", аргументира се Тодоров.

"Кървавата революция в Румъния бе театър. Извън разстрела, тя бе съвместна операция на КГБ и ЦРУ - около 500 млади руснаци офицери от КГБ и съвместно с ЦРУ правят цялата подготовка - разказа Тодоров. 

"У нас ЦРУ благосклонно наблюдаваше какво се случва, това бе уговорено между Горбачов и Буш в Малта. В Румъния бе драматично, защото Николае Чаушеско имаше самостоятелна политика, той се скара с руснаците, КГБ го нямаше в Румъния."

Според него договорките между Буш и Горбачов от Малта България да е 75% в американската сфера на влияние и 25% - в руската, вече не важат. "Не разбрахме какво си говориха в Женева Путин и Джо Байдън - там вероятно отново разпределиха света - посочи Тодоров.

"Очевидно България си остава в западната сфера на влияние. Решението от Женева е Русия да напусне и икономически и България да се изчисти от руските проксита."

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).