Симеон Дянков: Пловдив вече се раздвижи! До 2-3 години ще бъдете пример за цяла България!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
19:08 / 31.07.2012
11979
Министърът на финансите Симеон Дянков посети Пловдив, за да се запознае на място с археологическите разкопки на Форума и Одеона, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В компанията на кмета Иван Тотев, на депутати и районни кметове Дянков остана впечатлен от това, което се прави в града от археологическа гледна точка и заяви, че до 2-3 години Пловдив ще изглежда още по-добре, отколкото сега, и че ще бъде за пример за останалите български градове:

"В този прекрасен град при предишните двама кметове се е правило прекалено малко. Искам сега градът да дръпне напред и да покаже това, което заслужава. Както Бургас от известно време се дава за образец в много отношения, така и Пловдив напоследък го даваме като пример за нещо, което само за няколко месеца се раздвижи. 

Най-важното е, че с този тип работа (археологическите разкопки - бел. ред.) Центърът на Пловдив ще изглежда по съвсем различен начин. И вече когато идват туристи, няма да показваме само Античния театър или Римския стадион, а ще има една цялостна представа как е изглеждал градът през Античността. От това могат да се поучат много други български градове - като Варна например. 

Държавата ще подкрепи тези начинания. Нека да се направи цялостен проект подобно на този, свързан с Римския стадион, и тогава ние ще помогнем с финансирането. Ще го направим не само заради Пловдив и пловдивчани - все пак по този начин България показва една по-древна и по-красива част от своята история. Страни като Гърция, Италия, Испания се хвалят с археологическите си забележителности, но имаме дори още по-древна история. 

Пловдив е първият град, който започна така масирано да разработва археологията си. Пример сте за това как искаме да се представим на света. Държавата ще даде толкова средства, колкото й поиска Община Пловдив. Рано е да говорим за конкретни суми, но още в края на тази есен ще има повече яснота, когато се разбере какви точно открития са направени тук. До 2-3 години градът ви ще изглежда много по-различно отпреди. Градът ще бъде преобразен и ще бъде пример за това как трябва да изглеждат големите български градове", сигурен бе министър Дянков.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (24)
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус - удобно само за хора под 170 сантиметра
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).