Сербезова подписа важен документ със СЗО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:39 / 07.03.2022
3407
Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) за 2022-2023 г. беше подписано днес от министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова и регионалния директор на Световната здравна организация за Европа д-р Ханс Клуге в Копенхаген, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Проф. Сербезова е на двудневно работно посещение в датската столица. Съгласно подписания документ, през новия двугодишен период, МЗ и СЗО ще фокусират съвместната си дейност в области като универсално здравно покритие за всички, по-добре защитени хора при извънредни здравни ситуации и други. Освен работата по двугодишното споразумение, българският здравен министър и д-р Клуге обсъдиха предизвикателствата пред здравните системи в глобален мащаб, мигрантските кризи и пандемията от COVID-19.

Проф. Сербезова изрази благодарност към представителите на Регионалния офис на СЗО за Европа за цялостното им съдействие, оказвано по време на пандемията от COVID-19. От името на Регионалния офис на СЗО за Европа, д-р Клуге връчи на министър Сербезова награда за българските медицински служители като признание за тяхната всеотдайност и положените изключителни усилия в борбата за овладяване на пандемията.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).