"Само" "жълт" код днес, температури до 38 градуса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:39 / 16.07.2012
3596
След температурните рекорди от вчера, днес температурит се понижават. Въпреки това, в 18 области отново е обявен код жълто.

Това са: Пловдив, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Силистра, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Плевен, Пазарджик, Благоевград.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно, затова бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще е предимно слънчево. Преминаващият атмосферен фронт ще се изрази в усилване на вятъра и понижение на температурите главно в западната част от страната; в останалата все още ще е горещо. След обяд и през нощта над източните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Температурите към 15 ч. ще са от около 30° в северозападната част от страната до към 36-38° в източните райони.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над планините ще има временни увеличения на облачността. След пладне на места в Централна и Източна Стара планина, както и в Източните Родопи ще прегърми и превали. Вятърът по билата ще е умерен и силен от северозапад. На 1200 м. н. в след обяд в западната част от страната ще стане около 23°, на 2000 м около 14°.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде от югоизток, умерен. Ще остане горещо с максимални температури 33°-35°. По-късно ще настъпи временно увеличение на облачността и привечер по северното, а през нощта и по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Вълнението ще е 2-3 бала, с тенденция на усилване през нощта. Температурата на морската вода е 25°-27°.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).