Разбиха престъпна група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 13.05.2022
2533
Разбиха престъпна група. Работата по случая започнала след постъпил сигнал, че за времето от ноември миналата година до началото на април тази година от складови помещения в землището на Елин Пелин е извършена кражба на значително количество пиротехнически изделия.

В хода на оперативно-издирвателните действия криминалисти и разследващи полицаи от ОДМВР-София и колегите им от РУ-Елин Пелин разкрили, че извършители на престъплението са трима мъже от село Гара Елин Пелин, двама от които охранители на обекта.

В условията на продължавано престъпление триото използвало моторни превозни средства за осъществяване на посегателствата, като впоследствие пласирало отнетите вещи. На база придобитата информация е реализирана полицейска операция. При извършено претърсване на адресите на извършителите са открити множество кашони и стекове с различни по вид пиротехнически изделия, предмет на извършената кражба.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата са им повдигнати обвинения за извършеното престъпление и им е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция“. Работата по пълното документиране на случая продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).