Райна Караянева разкри, че е страдала от булимия, за да впечатли баща си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:14 / 09.07.2021
17416
Райна Караянева, сподели, че в тийнейджърските години е страдала от булимия- хранително разстройство, при което всяка поета хапка се повръща. В определени случаи заболяването е дори по-опасно от анорексията, защото дълго време може да остане незабелязано, пише "Уикенд". Блондинката твърди, че имало момент, в който тежала критични 32 кг.

"Всичко започна не заради борба с килограмите и желание да изглеждам добре, а по-скоро да впечатля родителите ми е най-вече баща ми. Винаги ми е казвал, че не се храня достатъчно. И в един момент реших да му покажа какво значи наистина да не се храня достатъчно. Постепенно организмът ми се изтощи от неядене и преминах към стадия на булимията, в който приемах неограничени количества храна за отрицателно време и след това я повръщах. Беше верижна реакция- започна с идеята да привлека внимание, след което развих различно отношение към килограмите си и начина, по който изглеждам", споделя Райна

Тогава тя не осъзнавала, че има сериозни проблеми, дори напротив- харесвала, че става по-слаба и по-слаба, смятала, че така е по-красива.

С помощта на близките си тя успява да превъзмогне хранителното разстройство, но възстановяването не било лесно. Безкрайното повръщане се отразило не само на теглото й, и на тялото й, на целия организъм – коса, нокти, зъби, кожа и някои органи. Отключили се и много алергии, които има и до днес.

Караянева имала сериозни психически проблеми в младежките си години, защото от тогава датира и първата й пластична операция на носа, която буквално го съсипва. Отишла при съмнителен хирург, който така я окепазил, че после се наложили още много операции. Досега е преминала цели 12 корекции.

"На всички момичета, които гонят идеалните мерки, мога да кажа само да изчакат. Времето е пред вас и това, което днес не харесвате, може да се окаже най-големия ви чар някой ден! Освен това с една част от тялото, далеч не се изчерпват качества на един човек", съветва Райна.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).