Радев: Тренировъчният център на ВМА е едно от най-модерно оборудваните съоръжения в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 03.09.2021
1564
Новият военномедицински симулационен тренировъчен център във ВМА е огромна инвестиция в бъдещето на Въоръжените ни сили, в самочувствието и увереността на българските военнослужещи и има капацитет да действа и при аварии, бедствия и катастрофи в страната. Това заяви президентът Румен Радев на откриването на военномедицинския симулационен тренировъчен център във Военномедицинска академия.

"Българските военнослужещи, както и техните командири е важно да знаят, че дори в най-сложната, рискова ситуация, има високо подготвени, мотивирани и отговорни екипи, които да се притекат на помощ за спасяване на техния живот в случай на тежко раняване“, посочи президентът. По думите му военните санитари трябва да имат уменията както да запазят собствения си живот, така и да достигнат до ранения, да окажат необходимата първа помощ и да го изведат от района на бойните действия.

Държавният глава подчерта, че тренировъчният център на ВМА е уникален не само в България, но и на Балканския полуостров, както и едно от най-модерно оборудваните съоръжения в Европа. Румен Радев поздрави ръководството на Военномедицинска академия за далновидността да насочи своите усилия и енергия за създаването на центъра.

Военномедицинският симулационен тренировъчен център се състои от две тренировъчни зони. Първата пресъздава бойна обстановка, където обучаемите извършват действия по оказване на първа помощ на пострадали и последваща евакуация. Във втората зона се симулира медицинско осигуряване в полеви медицински формирования.

На територията на центъра са изградени 5 учебни зали, в които ще се провеждат теоретичното и практическото обучение с утвърдени преподаватели от клиниките на ВМА. Разработените планове и програми за обучение са изцяло синхронизирани с най-модерните концепции за военномедицинска подготовка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).