Радев: Общественият ред и сигурността са ангажимент на изпълнителната власт

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
12:38 / 13.03.2018
4053
"Частната охранителна дейност влиза в противоречие с нашата Конституция." Така президентът Румен Радев коментира темата за частната охрана на населените места из страната, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му във върховния закон на държавата е записано, че общественият ред и сигурността са ангажимент на изпълнителната власт, а не на търговци, получили лиценз за частна охранителна дейност. "Абдикирането на държавата от това много важно задължение не е в интерес на българския гражданин", категоричен бе той. Това би позволило на селски кметове, държащи се - по думите му, като феодали, да се сдобият със своя частна армия.

Днес президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили посети 68-а бригада "Специални сили“ в Пловдив. Той бе посрещнат с военен ритуал и прием строя на почетния караул, след което на полигона по въздушно-десантна подготовка наблюдава демонстрация на способности от формирования на бригадата. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).