Работнички се гаврят с българския трибагреник - в него събират боклук!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
12:16 / 05.05.2012
3958
Работнички от Силистра се изгавриха с българския трибагреник, като го използваха за платно за събиране на боклук.

Двете жени от програмата за временна заетост към общината били изпратени в четвъртък в Дунавския парк да събират окосената трева. Вместо да намерят подходящо платнище, работничките извадили трибагреник и започнали да хвърлят в него отпадъците. Свидетели на грозната гледка станали много силистренци, които се разхождали в този час по алеите. Двама младежи направили забележка на жените, но те само се изсмели и продължили работа. Момчетата заснели с мобилен телефон гаврата с националния символ и го разпространили в социална мрежа.

"Вероятно постъпката на жените не е умишлена, но това съвсем не ги оправдава. Предполагам, че са намерили от някой склад стар трибагреник и са решили да го използват като платнище. Тепърва ни предстои да изясняваме как ресорният служител на общината е допуснал да се случи поругаването на националния символ", коментира заместник-кметът на Силистра Денка Михайлова. Тя каза, че ще се предприемат мерки, но иска преди това лично да разговаря с жените, които вчера не са били на работа.

Наказателният кодекс предвижда до пет години затвор за този, който опетни по някакъв начин герба, знамето или химна на България.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Млад родопчанин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Mъжът, който намери Сашко: Бяхме ли се забавили 5 минути, щяхме д...
Ето какъв е трафикът по границите ни
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).