Пътищарите излизат на трети национален протест

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:15 / 07.10.2021
1295
Трети национален протест на пътищарите предстои на 8 октомври в столицата, съобщиха за Varna24.bg от Българска браншова камара "Пътища". Ето какво се посочва в съобщението до медията ни:

"Управителният съвет на Българска Браншова Камара "Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за Текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа.

Изразихме позицията си по време на два Национални протеста, проведохме срещи с Президента на Република България Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма. УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция "Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог.

В резултат на това Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища" реши да концентрира усилията си, както и да не създава неудобство на гражданите на страната.

УС на ББК "ПЪТИЩА“ взе решение да организира трети национален протест в София на 8 октомври 2021 г. /петък/. от 8.30 часа пред сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството", се посочва в съобщението.

Припомняме, че при последния протест, който във Варна блокира Аспарухов мост, имаше остра реакция от страна на гражданите, останали в задръстванията. Снимки от ситуацията бяха публикувани в групата Виждам те КАТ-ВАРНА.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).