Протестиращи попитаха Тимерманс: Кой не иска да сме енергийно независими?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:00 / 15.10.2021
1293
Представители на синдикатите посрещнаха със своеобразен протест заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, който е на визита у нас.

Тимерманс, който отговаря за Зеления пакт, е на среща с премиера Стефан Янев, а двамата вероятно ще обсъдят и Плана за възстановяване, приет на вчерашното заседание на българското правителството. 

 "Те твърдят, че ние отказваме да водим разговори за това как да проведем справедлив зелен преход. Сега използваме възможността да го срещнем лице в лице, за да каже точно как да стане това, за да не останат десетки хиляди хора без работа, да не останем без ток. Между другото в момента голяма част от София няма ток.

Интересно е дали това се случва и в други големи градове на страната, защото това, което знаем е, че някои големи фирми са помолени да правят планови ремонти, така че да може да се облекчи напрежението в страната“, заяви Ваня Григорова от КТ "Подкрепа“. 

 Протестиращите носят със себе си запалени свещи, с които намекват на изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия за предизвикателствата, които зеленият преход поставя пред нашата икономика и енергетика. 

"Основаната теза на ЕК е: "Никой няма да остане зад борда“. Когато казваш това, то не предполага десетки хиляди хора да останат без работа, а цяла една държава да остане без ток“, посочи още Ваня Григорова.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).