Промоция за някои шофьори, но главоболия за други по отношение на "Гражданската отговорност"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:39 / 24.06.2022
22432
Наредбата за системата "бонус-малус“ по задължителната застраховка "Гражданска отговорност“ да бъде готова до края на годината, предвижда програмата на нормативната дейност на Комисията за финансов надзор за периода от 1 юли до 31 декември 2022 г.

Системата "бонус-малус“ предвижда водачите с повече нарушения да плащат по-високи цени на "Гражданска отговорност“, а изрядните – да получават отстъпки.

В програмата на КФН е записано, че през декември трябва да има заседание, на което да се обсъжда готовият нормативен акт. Кога обаче той ще бъде приет, не е заложено в програмата, тъй като ще зависи от обема на получените предложения.

Така на практика наредбата отново се отлага, след като в края на миналата година в същата програма на КФН беше записано, че тя ще бъде готова за обсъждане до лятото на 2022 г.

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).