Продават Глобул

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:57 / 23.06.2012
3667
Гръцката компания ОТЕ продава мобилния оператор "Глобул", съобщиха от пресслужбата на компанията. Решението е било взето преди дни от борда на директорите на гръцката компания. За него вече са били информирани висшият мениджмънт и служителите на "Глобул". Решението се налага, тъй като ОТЕ очаква дефицит между 500 и 700 милиона евро и ще бъде затруднена да обслужва кредитите си.

С приходите от телекома ОТЕ се надява да изплати задълженията по емитираните облигации, чиито падеж е през следващите две години.

Сред потенциалните купувачи са турската "Турксел", британската "Водафон", както и "Ориндж", която е собственост на "Франс Телеком".

Твърди се, че посредник при евентеулна сделка ще бъде лондонското поделение на американската банка "Сити груп".

При избора на купувач думата ще има и германската "Дойче Телеком", който притежава 40% от акциите в ОТЕ.

Сделката ще зависи и от новото гръцко правителство, тъй като държавата все още притежава "златна акция" в ОТЕ, която й дава право да участва във всички важни решения.

ОТЕ притежава контролния пакет акции в оператора "Космоут", която притежава лиценза за втори GSM оператор в България, издаден на "Космо България Мобайл", чието търговско наименование е "Глобул".

ОТЕ придоби "Глобул" през август 2005 година. В момента вторият български мобилен оператор има близо 4 милиона абонати и дава работа на около 1300 души.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Ще ни изненада ли времето утре?
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Парламентът отново ще заседава извънредно
Некоректна задача в НВО по математика възмути родители
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).