Президентът скастри Македония за антибългарската й кампания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:08 / 31.10.2012
2306
Крайно време е управляващите в Скопие да приключат с антибългарската си кампания, с подмяната и манипулирането на историческите факти. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с комисаря на ЕС по разширяване и европейска политика на съседство Щефан Фюле.

Стратегически важно за дългосрочната стабилност на Балканите е в Скопие да започнат да прилагат на практика европейския подход към съседите - без провокации, без претенции, без манипулации, отсече държавният ни глава.
Той посочи, че България е много толерантна и търпелива по отношение на Македония. Ние ще продължаваме да работим активно за европейската й перспектива. Между нас и Гърция имаше желязна завеса преди 20 години, днес ние сме истински приятели. България и Турция имаха страхотни териториални проблеми - те се решиха. Нашите проблеми с Македония са много по-малки и с лесно решение, каза Плевнелиев.

Необходими са инициативи и резултати за добросъседство. Готви сме, разполагаме с цялото време, денонощно да ги подкрепяме, да помагаме и да работим заедно с тях, заяви още президентът.

От своя страна Фюле обясни, че е дошъл в София, за да разбере интересите и опасенията на България относно бъдещето разширяване на ЕС. Той припомни, че бившата югославска република отдавна чака пред една затворена врата, очаквайки членство в НАТО и ЕС.

Аз съм от онези хора, които твърдо вярват, че не е добре да оставяме на партньорите дълго да чакат пред вратата. Интеграцията е най-доброто средство, за да се справим с национализма. Изолацията го подхранва, каза еврокомисарят.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Ще спре ли вносът на стари коли в България?
Брутално задръстване на Маказа
Изследват морската вода
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Предлагат военно обучение за всички мъже под 50 години
Проф. Христова: Това насекомо не е опасно, но пренася тропически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).