Президентът: Ние успяваме, ние сме на прав път, ние се развиваме

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:42 / 10.11.2012
1780
България постигна много в последните 20 години, това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев. На въпрос - какво бихте казали на поколението, което изпитва носталгия по миналото, Плевнелиев заяви: "Отвъд чувствата, нека да слушаме разума. Разумът се базира на фактите и на нашия план за действие. Фактите показват, че България постигна много. От една тоталитарна държава, 20 години по-късно - една истинска демокрация. От една абсолютно непазарна икономика, 20 години по-късно ние се ползваме с добро име и репутация по света и той иска да работи и да прави бизнес с нас. Нека да имаме самочувствие. Имаме нужда от по-голямо самочувствие. Ние успяваме, ние сме на прав път, ние се развиваме. Нека да не се връщаме назад в миналото", каза Росен Плевнелиев.

"Аз съм човек, който е успял чрез силата на образованието, на моженето. Искам и моята държава така да успее. ХХІ век е един много конкурентен, бързо развиващ се свят. Ще успеят тези, които са добре образовани, които имат здрави основи, които имат кауза, и които имат дългосрочен план. 21 години не са толкова дълъг период от време, но постигнахме толкова много за 21 години. Понякога е трудно да видите прогреса от днес за утре. Но когато видите 10, 20 години назад - виждате колко много сме постигнали. Искам това да се покаже на българите и искам те да го развият. Когато има усещането за напредък и за прогрес, тогава сме силно мотивирани да продължаваме. Велико е делото на Паисий. Една малка книга, която обаче е символ на едно велико дело. Сега искам и аз, като български президент, не просто да го разкажа, а да кажа на българите, че с малките велики дела ние сме успявали и ще успеем. На този забързан свят ние можем да отговорим със силна национална кауза, добро образование, последователен труд", каза Плевнелиев.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Моторист загина след тежка катастрофа
Край на прохладното време
Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева мес...
Предрекоха безкрайни тапи за шофьорите към Слънчев бряг
БСП избра заместник на Нинова
Насекомо, което пренася вируси като денга и зика, трайно се е уст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).