През следващите 15 г. закриват всички домове за деца у нас?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:38 / 21.11.2012
2144
Всички домове за деца у нас да бъдат закрити през следващите 15 години. Това обеща президентът Росен Плевнелиев на форум, организиран от Уницеф. Те ще бъдат заменени от мрежа от социални услуги в помощ на родителите. Пример за действащ модел има в Нови пазар.

Семейството на Билян Емилов от село Жилино има седем деца, най-малките от които са бебета тризнаци. Преди два месеца когато те са се родили семейството е живеело в една стая в стара къща. Сега благодарение на помощта на служителите от Семейно-консултативния център всички са настанени в самостоятелна къща, получават и помощ при гледането на децата.

Съдействие за осигуряване на квартира, детски легла и дрехи и изготвяне на необходими документи е малка част от ежедневните служебни задължения на социалните работници от Центъра.Често за служителите в Центъра няма почивен ден, но целта децата да не бъдат изоставяни и да живеят със семействата си, ги са мотивира да продължат работата си и в бъдеще.

Източник: btv


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).