Премиерът: Най-бедни сме в ЕС заради 100-годишното управление на БСП и БКП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
10:14 / 24.11.2012
4020
България тръгва от две изходни позиции - най-нисък брутен вътрешен продукт и най-бедна държава в Европейския съюз. Това е следствие от 100-годишното управление на социалистите, на БКП. Това бе коментарът, който премиерът Бойко Борисов направи след срещата на евролидерите в Брюксел, на която не бе постигнато споразумение за бюджета на ЕС за периода 2014-2020 г., предаде Нова телевизия. 

"От тази стартова позиция всички формули, по които се изчисляват парите, получавани от европейските държави, тръгват от тук. Това е следствие от това, че толкова години са марширували по "Червения площад", добави Борисов.

По неговите думи вторият голям проблем е, че на предишното правителство са били спрени абсолютно всички европейски фондове.

"Батко и братко" още тежи в Брюксел. Много от държавите казват: "Претендирате за много пари, а всъщност предишното ви правителство усвояваше под 1% от фондовете, а вие усвоявате 25%. Научете се и си усвоете всичките пари, тогава искайте още", каза още министър-председателят.

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).