Премахват данъчните облекчения за млади семейства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:26 / 25.11.2009
2046
Премахва се данъчното облекчение за млади семейства, което се изразява в намаляване на основата за облагане на ипотечни кредити с направените през годината лихвени плащания при определени условия. Това реши парламентът, който прие на второ четене текстове от промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Предвижда се данъчните облекчения за млади семейства да отпаднат от 1 януари 2010 г.

Михаил Миков от Коалиция за България заяви, че е гласувал против, тъй като с това гласуване е отменено единственото данъчно облекчение за млади семейства. Той отбеляза, че това е станало с гласовете на ГЕРБ и един глас от подкрепящата партия "Атака".

Миков определи решението като антидемографски акт. По думите му това облекчение по никакъв начин не е утежнявало хазната, а става въпрос за политическо отношение към младите семейства.

С приетите изменения се въвежда минимален срок от три години за притежаване на имот като условие за необлагане на дохода от продажбата или замяната  му. Няма да се определя данък към датата на придобиване на акции и дялове, които са получени срещу направени непарични вноски в търговски дружества.

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...
Сериозни разлики в температурите през юни
Мъж загина на АМ "Тракия"
Много тежка катастрофа на АМ "Тракия" 
Колко пари на месец изкарва един брокер на недвижими имоти?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).