Предлагат увеличение на минималната работна заплата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:33 / 21.03.2022
6357
15% инфлация към декември тази година спрямо същия период на 2021 година. Такива са очакванията на КНСБ. За да се намали негативният ефект от скока на цените, от синдиката настояват за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли.

Ускорено нарастване на цените от началото на годината отчитат от КНСБ. На годишна база инфлацията вече достигна двуцифрено число, показват още анализите на синдиката.

"Инфлацията към месец февруари достигна 10 процента и тя ще продължава да нараства предвид прецедента, който очакваме с природния газ от 1-ви април, освен това развръзката около войната в Украйна", заяви Виолета Иванова от КНСБ пред БНТ.

Освен цените на горивата и общата икономическа несигурност в световен мащаб според анализа на КНСБ влияние върху скока на цените на основни стоки и услуги у нас имат и вътрешни фактори. В резултат на инфлацията, но и на надценките, които слагат търговците, някои стоки от първа необходимост са достигнали ръст на цените с до 40 процента.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).