Правилата за билбордовете край магистралите ще бъдат регламентирани в наредба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:03 / 12.06.2012
2091
Правилата за билбордовете край магистралите ще бъдат регламентирани в наредба. Това каза пред журналисти в парламента инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", в коментар на промените в Закона за пътищата между първо и второ четене, които предвиждат вместо забрана за поставяне на билбордовете, тяхното оставяне.

Първото внасяне от нас като промяна на Закона за пътищата е билбордовете да седят, само да бъдат изместени на безопасното - съгласно директивата за пътна безопасност от 2008 г. - свободно разстояние - 14 метра за автомагистралите и 8 метра за първокласните пътища. Междувременно всички съществуващи билбордове, докато не бъдат изместени, да бъдат обезопасени по определен начин с безопасни бариери, с т.нар. мантинели, за да няма удар в тях, в твърдо препятствие - каза той.

Според Лазаров - при съгласуването в съответните комисии е имало предложение и се стигна до пълна промяна и вследствие до оставане, но всичко това са били предложения, които са се чули след внасянето на законопроекта в Народното събрание.

"Впоследствие, ние като вносител преценихме, че след като ни се дава възможност в шестмесечен срок след приемането на закона да издадем наредба, в която всички тези правила да бъдат регламентирани, за нас това е успокоение и решаване на проблема. Точно в тази наредба ще бъдат направени и тези отстояния, дали се прецизират текстовете (тъй като билбордове има не само на магистралите) - текстовете по самите плакати и това каква да бъде таксата, която в момента е ниска", добави инж. Лазаров.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).