Погребаха без опело майката и дъщерята, които се самоубиха заедно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:59 / 20.03.2021
3274
Без опело бяха погребани самоубилите се със скок от седмия етаж на блок 22 в старозагорския квартал "Три чучура север" майка и дъщеря. Само най-близки роднини изпратиха до последния им дом 63-годишната Пенка и грижилата се до последно за нея Велина.

 

По думите на кметицата на село Средец, където е родена по-възрастната жена, за погребението се е погрижила сестра Димка Минкова, след като не успели да открият следите на бившия съпруг и другата дъщеря на покойницата, пише "Монитор". 

Заради неприключило разследване около причините на смъртта, което трябва да изясни дали става въпрос за случаен инцидент, или самоубийство, е нямало опело, коментираха местните жители.

Свещеници пък уточниха, че за да бъде извършен църковния ритуал, трябва да има изрично искане от роднините, които да заявят, че смъртта е в резултат на макар и временно умопомрачение.

Сестрата на ослепялата още в младините си Пенка категорично отказа да коментира случилото се по обяд на 18 март в Града на липите. Само сподели, че миналата зима се е  грижила за нея докато дъщерята била болна.

В селския регистър няма данни за бившия съпруг, при който е останала другата дъщеря от брака й, уточни кметицата Гергана Куманова. По думите й Пенка е карала на една социална пенсия, тъй като заради слепотата и увредения си слух не е била трудоспособна. Имало съмнения, че Велина страдала от психично заболяване, но липсвали документи за това.

От пловдивската апелативна прокуратура съобщиха, че срокът за приключването на досъдебното разследване е двумесечен.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).