Почина хирургът и бивш депутат д-р Димитър Игнатов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:56 / 31.03.2022
1999
На 81 години почина хирургът и бивш депутат д-р Димитър Игнатов. За кончината му съобщиха неговите близки и Българският лекарски съюз (БЛС). 

БЛС изказа своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на многоуважавания лекар и приятел - д-р Димитър Игнатов, почетен председател на Съсловната организация и един инициаторите за нейното възстановяване преди 32 години.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Напусна ни изключителен лекар, човек и деец. Човек с широка душа и сърце, който винаги е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество", посочи от лекарския съюз. 

"Д-р Димитър Игнатов е роден на 1 декември 1940 г. Хирург по специалност, човек с активна гражданска позиция. Д-р Игнатов е един от възродителите на Български лекарски съюз. През 1992 година е избран за председател на Съсловната организация и е начело на БЛС 10 години. По-късно е удостоен със званието почетен председател на Български лекарски съюз.  През миналата година в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври  и по повод 120-тата годишнина от създаването на Български лекарски съюз, д-р Игнатов получи специално изработена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС.  Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето съзнание и ще продължат да бъдат пример за нас! Управителният съвет на БЛС изказва своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на д-р Игнатов", посочиха още от БЛС.

"Отиде си моя тъст д-р Димитър Игнатов. Мемо. Виртуозен хирург, политик със собствена физиономия, най-добрия тъст на света. Моят. Благодаря ти за политическите спорове, за грижите, за уникалните манджи, за любовта, за емоциите и страстта. Ще те запомня завинаги цветен и неповторим. Сбогом, Мемо!". Това написа неговият зет - журналистът Марио Гаврилов във Facebook.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).