Петър Стоянов в Пловдив: Бяхме наивни, зад гърба ни ограбиха България!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (76)
09:57 / 14.02.2012
11868
В Пловдив снощи беше представен първият том на книгата на Йордан Василев "Това се случи пред очите ми". Тя е поглед към близкото минало, разказ за промените след падането на комунизма и за събитията в България по време на президентския мандат на Петър Стоянов.

Българският преход не се реализира така, както мечтателите и поетите очакваха - това каза на представянето на книгата "Това се случи пред очите ми" президентът Петър Стоянов. Вече не революцията, а еволюцията ще постави нещата в България по местата им, смята Стоянов.

"И това е всъщност да надникнеш зад това кулисите на онова, което се втълпява години наред. Гигантският двубой червено-синьо. Трябва да признаем днес, че ние бяхме наивни, докато ние се борехме за справедливост, зад гърба ни еднакво талантливо хора и със син, и с червен етикет разпределяха националното богатство, а като се замислиш, те произхождат от един и същи кръг", заяви Стоянов.

Редакторът на книгата Румен Леонидов каза, че когато прочел книгата на Йордан Василев, си припомнил и изяснил много неща, които, както повечето българи, бил забравил. Книгата не е исторически роман, напомни Леонидов, а по-скоро опит да се върнем към истината за корените на политическите нрави в страната след 1989 година.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: БНТ

Виж коментарите (76)
Още новини от Национални новини:
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...
Над 26 000 водачи получиха фишове
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).