Пеевски с ултиматум към Борисов и Петков

Автор: Алена Соколчева
Коментари (2)
10:29 / 18.03.2024
3934
Председателят на ДПС Делян Пеевски направи обръщение към лидерите на ГЕРБ и ППДБ Бойко Борисов и Кирил Петков относно ротацията и преговорите за кабинет.

Ето какво гласи позицията му, разпратена до медиите:

"Времето за игри и надигравания приключи. Бъдете на висотата на лидерството си като национално отговорни държавници и политици и направете всичко възможно до 12 часа днес да постигнете съгласие и да излъчите правителството, от което имат нужда държавата и хората. Това, че управлява коалиция е единственото сигурно и ясно нещо от деня, в който положи клетва правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ. На хората е ясно, че това е коалиция и аз го потвърждавам, като лидер на партия, която даде своята подкрепа в името на стабилността и сигурността на България.

От лидерите се очаква и сега да намерят съгласието помежду си, да разпределят отговорностите и министерствата в кабинета, а не да се опитват да ги мерят на килограм.

Да признаят очевидното - че са коалиция и да продължат с реформите, за които е призвано това управление.

В петък проведох разговори с ПП-ДБ за съгласуване на текстовете, които касаят квалифицираните мнозинствата и заедно изработихме много добри текстове, които бяха одобрени от ГЕРБ. От това съгласие ще произтекат най-важните реформи, които започнаха с промените в Конституцията - реформата на съдебната система и борбата с корупцията. Това е продължение на съгласието, постигнато за промените в Конституцията и, както не веднъж сме заявявали - ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани.

Затова, седнете, подписвайте, ще имате подкрепата на ДПС. Време е за едно ново начало за България, което ние като лидери на партиите си дължим на хората и ДПС ще работи за това", завършва категорично Пеевски.


Виж коментарите (2)

Още по темата (942):
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Карлос Контрера: Лена недоволства от състава на служебния кабинет
07.04.2024 Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха
05.04.2024 Живко Коцев оттегля оставката си! Била подадена под натиск
04.04.2024 Главният секретар на МВР проговори защо е подал оставка
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Времето днес леко ще ни пообърка
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Kъмпингуването изживява своя Ренесанс
Източните Родопи пазят драматично минало
Румен Радев присъства на 148-ата годишнина от Априлската епопея в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).