Осветяват в червено значими национални обекти по повод Световния ден на сърцето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:30 / 27.09.2021
1752
На 29 септември отбелязваме Световния ден на сърцето. По този повод Дружество на кардиолозите в България стартира Национална информационна кампания "Използвай сърцето си“.

За първи път България се присъединява към призива на Световна сърдечна федерация за осветяване на значими национални обекти в червено. В 20,00 ч. в сряда ще бъдат осветени:

- НДК в София;

- Паметник-мавзолей "Св. Георги Победоносец“ в Плевен;

- Фонтанът пред община Пловдив;

- Крепостта "Царевец“ във Велико Търново;

- Щабът на флота във Варна.

Под сянката на продължаващата пандемия от коронавирус остават последствията от сърдечносъдовите заболявания - причина номер едно за предотвратима смърт в света. Сърдечносъдовите заболявания, както и инсултът, са водеща причина за отнемането на 18,6 милиона човешки живота всяка година.

За 520 милиона пациенти със сърдечносъдови заболявания пандемията, причинена от COVID-19 и неговите варианти, се оказа повече от значима, а за много от тях - фатална. 

"Използвай сърцето си“ е кампания, която обхваща целия свят, свързвайки доброволци, организации, семейства, общности и управляващи, които се включват в инициативи, свързани с призив за подобряване здравето на всички членове на обществото. 

Фокус на Световния ден на сърцето тази година са грижата за своето сърце, контролът на сърдечносъдовите заболявания, посредством технологиите, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).