Осъдиха лекар, издал фалшив болничен

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:08 / 12.05.2022
1761
Лекар бе осъден от Районeн съд – Варна за документно престъпление. 66-годишен медик бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в документно престъпление по чл. 311, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той получи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, съобщиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 15 юли миналата година, в качеството си на длъжностно лице – лекар в кабинет към един от диагностично-консултативните центрове във Варна, в кръга на службата си е съставил официални документи – амбулаторен лист и болничен лист за временна нетрудоспособност, в които удостоверил неверни обстоятелства. Целта била документите да бъдат използвани като доказателство за тия обстоятелства и да оправдаят неявяването на свидетел в насрочено съдебно заседание. Тези документи в крайна сметка не изпълнили предназначението си, поради своевременно разкриване на деянието и образуване на наказателно производство по случая.

Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).