Още 13 пловдивчани заразени със СПИН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:25 / 01.12.2012
2112
13 нови серопозитивни са открити от началото на годината до края на ноември в Пловдивско. 9 от тях са открити в кабинета за анонимно и безплатно изследване за СПИН (КАБКИС) в Регионалната здравна инспекция. 8 от тях са мъже, има само една жена, съобщи ръководителката на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ д-р Моника Троянчева. Тенденцията за преобладаващия брой на мъжете се наблюдава в цялата страна, където съотношението е 3:1. Най-възрастният инфектиран тази година пловдивчанин е 45-годишен, най-младият ­ на 25.

От януари досега през КАБКИС са преминали за изследване 2582 души. Голям брой от тях са практикували безразборен секс, уточниха лекарите. Това е и поводът днес доброволци от Българския младежки Червен кръст да раздадат 3000 безплатни презерватива по време на анти СПИН кампанията.

Днес РЗИ съвместно с фондациите "Авис вита" и "Панацея" ще извършат безплатни изследвания за носителство на ХИВ вируса. Мобилни кабинети ще бъдат разположени от 10.30 до 16 часа на площад "Централен", на ул. "Христо Г. Данов", северозападно от пл. "Римски стадион". Изнесени кабинети ще има пред ПУ "Паисий Хилендарски" и Медицинския университет от 10 до 15 часа.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Борисов: В България можеше да се случи същото като в Словакия
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).