Описаха подробно безобразието на кемпера на плажа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:21 / 03.09.2021
14284
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас се самосезира и провери заедно със служители на Районно управление (РУ) Созопол към ОД на МВР - Бургас сигнали за навлизане на пожарна-кемпер на морски плаж "Алепу“ - Шофьорския плаж. Част от плажа попада в границите на природна забележителност "Пясъчни дюни в местност Алепу“ – защитена територия по Закона за защитените територии.

Проверката установи, че има следи от навлизане на превозно средство – модифициран в кемпер пожарен автомобил, на територията на морския плаж и извън границите на природната забележителност. Автомобилът е навлязъл от отбивка на пътя в посока активната плажна ивица, след което се е отправил отново към асфалтовия път за излизане от нея.

Заснети са координатни точки на следите и са съпоставени с цифровата информация в РИОСВ-Бургас, включително модели за разпространение на дюнни природни местообитания по Черноморското крайбрежие. Установи се, че следите преминават през картирани дюни в Защитена зона "Ропотамо“ за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна.

От преминаването на автомобила през пясъчните дюни не са установени увредени растителни видове, обект на опазване на защитената зона. Местоположението на автомобила и следите не засягат природна забележителност "Пясъчни дюни в местност Алепу“.

За констатираното навлизане на територията на морския плаж е съставен акт за установяване на административно нарушение от РУ Созопол.

Виж коментарите (1)

Още по темата (675):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои на наказателния паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).